O operă monumentală a sculptorului Alexander Calder, scoasă la licitație la Paris

  • 06 Iulie 2020 19:47
O operă monumentală a sculptorului Alexander Calder, scoasă la licitație la Paris

O operă monumentală a sculptorului Alexander Calder, înaltă de 3,5 metri și care a decorat timp de 57 de ani un sat de vacanță din sudul Franței, va fi propusă spre vânzare în cadrul unei licitații care va avea loc miercuri la Paris, au anunțat luni reprezentanții casei Artcurial, citați de AFP, preluat de Agerpres.

Estimată la un preț cuprins între 2,5 milioane și 3,5 milioane de euro, această sculptură din oțel, vopsită în negru, a fost creată de artistul american în 1963. Sculptura fixă, denumită stabilă - în opoziție cu cele mobile, care au reprezentat cele mai cunoscute opere realizate de Alexander Calder -, a fost instalată cinci ani mai târziu la intrarea unei rezidențe din lanțul Village Vacances Famille (VVF), dedicat turismului social, în La Colle-sur-Loup, un sat aflat în apropiere de Cannes.

În epocă, alte două statui realizate de Alexander Calder au fost instalate în Franța - una la sediul UNESCO din Paris, cealaltă în fața unui liceu din Grenoble.

"Este pentru prima dată când o operă stabilă și monumentală a lui Calder, de această anvergură, este prezentată la o licitație în Franța", a declarat Hugues Sebilleau, directorul departamentului de Artă contemporană din cadrul casei Artcurial, precizând că lucrarea este pusă în vânzare de proprietarul actual al acelui sat de vacanță, Belambra Clubs.

Până miercuri, când va avea loc licitația, opera de artă va rămâne expusă în curtea interioară a sediului general al casei Artcurial, aflat la Paris.

În cadrul aceleiași licitații, care este dedicată artei moderne, va fi propusă spre vânzare și o pictură în ulei realizată de Pierre Soulages, cu un preț estimativ cuprins în intervalul 800.000 - 1.200.000 de euro. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău