O nouă zonă de control vamal poate fi construită cu sprijinul BEI și al UE

  • 02 Februarie 2022 11:38
O nouă zonă de control vamal poate fi construită cu sprijinul BEI și al UE

O nouă zonă de control vamal cu statut permanent este necesară în raza municipiului Chișinău. Aceasta ar urma să reducă presiunea asupra posturilor vamale de frontieră, unde sunt procesate 98% din toate operațiunile de export, și să descongestioneze fluxul de autocamioane din posturile vamale interne existente, acolo unde sunt perfectate majoritatea declarațiilor vamale de import. În cadrul unei ședințe în format online, a fost pusă în discuție posibilitatea partenerilor externi de a sprijini Serviciul Vamal în construirea noii zone de control vamal (terminal auto), se arată într-un comunicat de presă, citat de IPN.

În cadrul discuțiilor cu reprezentanți ai Băncii Europene de Investiții și ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a fost accentuată importanța transferului operațiunilor de vămuire de la frontieră la terminalele vamale, ceea ce ar permite instituției să se concentreze mai mult pe aspecte legate de facilitarea comerțului internațional și combaterea fraudelor.

„Terminalul auto ar urma să dispună de antrepozite vamale, depozite provizorii, rampe pentru controlul vamal al camioanelor și camionetelor, parcare, căi de acces suficiente, precum și alte elemente de infrastructură”, precizează sursa citată.

Părțile și-au exprimat deschiderea pentru continuarea dialogului și examinarea unei eventuale oportunități de colaborare în vederea realizării proiectului discutat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău