O nouă strategie de imunizare împotriva COVID-19. Thailanda va combina vaccinurile Sinovac și AstraZeneca

  • 12 Iulie 2021 14:58
O nouă strategie de imunizare împotriva COVID-19. Thailanda va combina vaccinurile Sinovac și AstraZeneca

Thailanda va combina vaccinurile anti-Covid-19 Sinovac și AstraZeneca. Măsura vizează creșterea protecției împotriva variantelor mai transmisibile de coronavirus, a anunțat ministrul sănătății, Anutin Charnvirakul, scrie digi24.ro.

Conform sursei citate, dacă va fi implementată, acesta ar fi prima strategie anunțată public de combinare a unui vaccin chinezesc cu unul dezvoltat în Occident.

„Măsura vizează îmbunătățirea protecției împotriva variantei Delta și construirea unui nivel ridicat de imunitate împotriva bolii”, a declarat ministrul Anutin Charnvirakul, referindu-se la varianta detectată pentru prima dată în Indonezia, scrie Agerpres.

Thailanda și state vecine, precum Indonezia, au raportat numeroase cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale și a angajaților din prima linie imunizați cu vaccinul Sinovac.

Majoritatea angajaților sanitari din Thailanda și a celor din prima linie au fost vaccinați cu serul chinezesc Sinovac începând din februarie, în condițiile în care vaccinurile de la AstraZeneca urmau să ajungă în iunie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău