O nouă stație de salvatori va fi deschisă la Taraclia

  • 05 August 2019 09:30
O nouă stație de salvatori va fi deschisă la Taraclia

O nouă unitate de salvatori și pompieri va fi deschisă, până la finele acestei veri, în orașul Taraclia, urmând să fie forță de intervenție în situații de risc pentru 27 localități din apropiere, transmite MOLDPRES.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a inspectat la finele acestei săptămâni construcția sediului pentru a se convinge că acesta poate fi dat în exploatare. Potrivit șefului IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, lucrările sunt la etapa finală, iar în scurt timp localnicii vor beneficia de o unitate pentru situații excepționale, eficientă și dotată în stil modern.  

Noua unitate de salvatori și pompieri din Taraclia este edificată în cadrul unui parteneriat dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova. Proiectul a fost finanțat cu susținerea Comandamentului Forțelor Armate ale SUA, fiind estimat la peste 420 de mii de dolari.  De asemenea, autoritățile publice locale au contribuit cu 240 de mii de lei, bani utilizați pentru achiziționarea mobilierului necesar.

Conform IGSU, peste de 20 salvatori și pompieri, precum și angajați ai Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare, vor activa în cadrul unității,  în condiții adaptate la standarde europene. În noua unitate vor fi birouri de lucru, boxe pentru autospecialele de intervenție, un turn de instruire pentru pregătirea și antrenarea practică a salvatorilor etc.

Unități similare, deschise cu sprijinul forțelor armate ale SUA, au fost până în prezent inaugurate la Căușeni, Basarabeasca, Soroca, Edineț și Cahul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău