O nouă ședință în cazul judecătoarei Domnica Manole a fost amânată 

  • 10 August 2017 12:23
O nouă ședință în cazul judecătoarei Domnica Manole a fost amânată 

După ce săptămâna trecută, Curtea Supremă de Justiție a amânat ședința în cazul judecătoarei Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, și ședința programată pentru joi, 10 august, a fost amânată pentru data de 21 august, transmite IPN.

Astăzi, CSJ urma să examineze contestația împotriva hotărârii Consiliului Suprem al Magistraturii prin care, în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate, Domnica Manole a fost declarată incompatibilă cu funcția de magistrat. Totodată, Curtea urma să se expună asupra demersului avocaților cu privire la excepția de neconstituționalitate a prevederilor ce se referă la judecători din Legea cu privire la verificarea titularilor și a candidaților la funcțiile publice.

La sediul CSJ din nou s-au adunat manifestanți care au venit să o susțină pe magistrată și au scandat: „Jos mâinele de pe Domnica Manole”, „Vrem justiție corectă”, „Suntem solidari cu Domnica Manole”, „Jos Poalelungi” etc.

Domnica Manole a spus că este extrem de indignată de ceea ce a avut loc și astăzi. Potrivit ei, în virtutea normei, CSJ era obligată să remită Curții Constituționale demersul de cu privire la excepția de neconstituționalitate. Magistrata a mai spus că CSJ dă dovadă de o atitudine părtinitoare față de acest caz, cu orice scop vrea să o determine să cedeze. Mai mult, judecătoarea spune că se urmărește scopul de a o elimina din sistemul judecătoresc și de a o împiedica să participe la alegerile în Consiliul Superior al Magistraturii din toamnă.

În luna aprilie a anului trecut, Domnica Manole a emis o hotărâre prin care Comisia Electorală Centrală a fost impusă să desfășoare referendumul constituțional inițiat de către Platforma „DA”. Adresarea la CSM pentru cercetarea judecătoarei a fost înaintată drept urmare a deciziei Curții Supreme de Justiție prin care s-a constatat caracterul vădit ilegal al hotărârii emise de judecătoare, dar și a sesizării președintelui CEC de atunci, Iurie Ciocan, prin care se solicita tragerea la răspundere penală a magistgratei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău