O nouă ședință de judecată în primul dosar pe numele lui Vlad Filat

  • 08 Mai 2019 11:16
O nouă ședință de judecată în primul dosar pe numele lui Vlad Filat

Magistrații Curții de Apel Chișinău vor examina astăzi apelul depus de apărarea lui Vlad Filat împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, prin care s-a respins cererea de revizuire a primului proces penal.

Despre aceasta a anunțat avocatul fostului premier, Victor Munteanu. El a amintit că, la 1 martie 2019, Vlad Filat, prin intermediul avocaților săi, a solicitat instanțelor de judecată reexaminarea cauzei penale în urma căreia a fost lipsit de libertate. „Avocații fostului premier au descoperit faptul că anumite sume de bani, atribuite lui Vladimir Filat, și pe care acesta a fost obligat să le achite statului, au stat la baza condamnării unei alte persoane într-o cauză penală diferită. Persoana respectivă deja și-a ispășit pedeapsa, iar instanța de judecată a obligat-o să restituie suma respectivă unei persoane de drept privat. Astfel, instanțele de judecată au pronunțat două hotărâri care nu se conciliază”, a precizat Victor Munteanu. 

Magistrații Curții de Apel Chișinău mai urmează să se pronunțe și asupra faptului, dacă examinarea unei cereri de revizuire de către aceeași judecători, care anterior au pronunțat o sentință de condamnare, corespunde criteriului de imparțialitate, protejat de Articolul 6 al Convenției europene a drepturilor omului.

Amintim că Vlad Filat a fost condamnat în 2016 la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău