O nouă ședință de judecată în dosarul lui Șor, amânată (ZdG)

  • 23 Septembrie 2021 18:30
O nouă ședință de judecată în dosarul lui Șor, amânată (ZdG)

Ședința de judecată de la Curtea de Apel (CA) Chișinău programată pentru joi, 23 septembrie, în dosarul lui Ilan Șor, deputatul condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, a fost amânată.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Iulian Balan, unul dintre avocații lui Șor.

Solicitat de ZdG, Iulian Balan ne-a comunicat faptul că cererea procurorilor privind recuzarea magistratei Galina Moscalciuc de la examinarea dosarului a fost acceptată de către judecătorii CA Chișinău, însă, ședința a fost amânată din motiv că nu a fost desemnat al treilea judecător pentru examinarea cauzei.

„Ședința a fost amânată. La ședința precedentă, acuzarea de stat a înaintat o recuzare doamnei magistrate Galina Moscalciuc și această recuzare a fost acceptată. Între timp, dumneaei a depus și o cerere de abținere, care, de asemenea, a fost acceptată. Ședința a fost amânată din motiv că nu a fost desemnat al treilea judecător”, a declarat Balan pentru ZdG.

Următoarea ședință în dosarul lui Ilan Șor este programată pentru data de 19 octombrie 2021.

Doi dintre magistrații din Completul de judecători de la Curtea de Apel Chișinău căruia i-a fost repartizat inițial, spre examinare, dosarul lui Ilan Șor, deputatul condamnat la închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și care este anunțat în căutare, au fost înlocuiți. Detalii aici.

Surse ale ZdG ne-au comunicat că doar magistratul Ion Bulhac, care a fost numit inițial și judecător-raportor pe caz, va face parte în continuare din Completul de judecători care va examina dosarul lui Șor, iar magistrații Stelian Teleuca și Oxana Robu au fost înlocuiți cu Galina Moscalciuc și Marcel Juganari.

Pe 21 septembrie, la Curtea de Apel Chișinău urma să aibă loc a doua ședință de judecată în dosar, după ce prima ședință de la Curtea de Apel Chișinău programată pentru luni, 13 septembrie, a fost întreruptă din cauza declarației de abținere depusă de magistratul Stelian Teleucă, care până acum a făcut parte din completul de judecători căruia i-a fost repartizat dosarul spre examinare.

Pe 20 august, după 10 tentative eșuate, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au admis cererea înaintată de către avocatul Denis Calaida și au dispus strămutarea judecării cauzei penale de la Curtea de Apel (CA) Cahul la Curtea de Apel (CA) Chișinău în privința lui Ilan Șor, deputatul condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Sun
11
Arhivă Radio Chișinău