O nouă ședință de judecată în dosarul fostului președinte Igor Dodon, privind finanțarea ilegală a partidului și corupere pasivă are loc la CSJ

  • 16 Ianuarie 2023 17:00
O nouă ședință de judecată în dosarul fostului președinte Igor Dodon, privind finanțarea ilegală a partidului și corupere pasivă are loc la CSJ

O nouă ședință de judecată în dosarul fostului președinte Igor Dodon privind finanțarea ilegală a partidului și corupere pasivă are loc la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Avocații lui Igor Dodon au cerut din nou recuzarea completului de judecată de la însă cererea a fost respinsă. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către apărătorul fostului lider al socialiștilor, Nicolae Posturusu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a scris că actualul complet de judecată nu îi conferă încredere, pe motiv că unii dintre judecători ar fi fideli guvernării.

Dosarul pe numele lui Igor Dodon, cunoscut cu numele „Kuliok” a fost deschis în baza unor imagini apărute în spațiul public în primăvara anului 2020 și înregistrate în sediul Partidului Democrat în vara anului 2019. În acestea apare fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc, dat actualmente în căutare internațională, care îi oferă o pungă neagră ex-liderului socialiștilor.

Igor Dodon este acuzat că a pretins și a acceptat bani de la 600 000 până la 1 000 000 de dolari, destinați pentru achitarea cheltuielilor PSRM și salariilor angajaților. Atunci, Igor Dodon afirma că imaginile au apărut în spațiul online la comanda lui Vlad Plahotniuc și că ar fi trucate. Totodată, acesta spunea că nu cunoștea ce era în sacoșa respectivă.

În primăvara anului trecut, procurorii au efectuat percheziții acasă la Igor Dodon, tot atunci, fostul lider al socialiștilor a fost reținut, iar mai târziu eliberat.

El este acuzat de corupție, finanțare ilegală a partidului, îmbogățire ilicită și trădare de Patrie. În toate cazurile Igor Dodon se declară nevinovat și susține  că dosarele ar fi inițiat la comandă politică.

În toamna anului 2021, Igor Dodon a depus mandatul de deputat și s-a retras de la conducerea PSRM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău