O nouă ședință de judecată în DOSARUL Filat

  • 17 Martie 2016 08:46
O nouă ședință de judecată în DOSARUL Filat

O nouă ședință de judecată în cazul lui Vlad Filat urmează să se desfășoare astăzi, după ce pe 16 martie instanța a amânat examinarea dosarului său, deoarece fostul premier a acuzat dureri de cap.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a menționat că acesta a suferit un ”mic accident” în timp ce se afla în celula penitenciarului nr.13, unde este reținut și că s-ar fi lovit la cap.

Potrivit unui comunicat al Departamentului Instituții Penitenciare, Vlad Filat a făcut o mișcare greșită în timpul evacuării gunoiului menajer din celulă și s-a lovit cu capul de marginea unei ușite din lemn. Ulterior ex-premierul a acuzat dureri și s-a luat decizia ca acesta sa fie investigat medical.

Tot ieri, Vlad Filat a fost escortat la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău, unde a fost examinat de către un consiliu medical.

În lipsa lui Vlad Filat, magistrații de la Judecătoria Buiucani au examinat cererea avocaților săi, care susțin că acestuia i-ar fi încălcat accesul liber la justiție. Astfel Curtea Constituțională urmează să examineze dacă fostul premier este menținut în arest în baza unei norme care a fost declarată neconstituțională la începutul anului curent.

Amintim că Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie, imediat după ridicarea imunității sale de deputat în plenul Parlamentului. El este cercetat într-un dosar de corupție și trafic de influență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău