O nouă sâmbătă de manifestații ale „vestelor galbene”, încheiată cu ciocniri cu forțele de ordine, în Franța

  • 10 Martie 2019 08:28
O nouă sâmbătă de manifestații ale „vestelor galbene”, încheiată cu ciocniri cu forțele de ordine, în Franța

S-a încheiat o nouă sâmbătă de manifestații ale „vestelor galbene” în Franța, cu o nouă scădere a numărului de participanți, dar cu ciocniri la Paris între protestatari și forțele de ordine.

A fost atins un nou record: cea mai slabă participare de la declanșarea acestor proteste în noiembrie, anul trecut, relatează Radio România Actualități.

Peste 28 de mii de oameni au ieșit astăzi în stradă la nivel național și doar 3.000 la Paris.

Această cifră a fost atinsă însă doar pentru că „vestelor galbene” li s-au alăturat alte manifestații programate sâmbăta, respectiv cea a mamelor sociale și a unor grupuri de ecologiști. Același scenariu se repetă în buclă în fiecare sâmbătă, un marș pașnic, de 4 – 5 ore, pe bulevardele orașelor, urmat de violențe la lăsarea serii.

La Paris, după ce mitingul se încheiase, potrivit aprobării acordate de Prefectură, o parte dintre „vestele galbene” a refuzat să plece acasă și a revenit pe Champs-Elysées, continuând să protesteze.

Printre ei s-au infiltrat, ca de obicei, cagulați îmbrăcați în negru, cunoscuți sub numele de „black blocs”, care au început să atace forțele de ordine. Polițiștii au intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri de apă. Au fost făcute peste 20 de arestări.

Pe parcursul zilei, aceleași revendicări au fost clamate: creșterea puterii de cumpărare, introducerea referendumului pentru luarea deciziilor importante, dreptate socială și fiscală. Protestatarii spun că faptul că scade numărul de participanți nu are nici o relevanță, important este să mențină presiunea asupra guvernului și a președintelui Republicii. Așa că vor continua să manifesteze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău