O nouă rundă de negocieri cu UE se va desfășura joi și vineri

  • 12 Martie 2013 18:47
O nouă rundă de negocieri cu UE se va desfășura joi și vineri

O nouă rundă de negocieri privind Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană, se va desfășura joi și vineri la Bruxelles.

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, în cadrul acestei runde, delegația Republicii Moldova își propune să încheie negocierile textelor de bază ale Acordului, inclusiv Preambulul și prevederile instituționale și generale, precum și să finalizeze negocierea ofertelor tarifare pentru comerțul cu bunuri dintre Uniunea Europeană și R. Moldova în regim liberalizat.

Luni, 11 martie, la Bruxelles a început o nouă rundă de negocieri asupra Acordului privind Zona de Comerț Liber, Cuprinzător și Aprofundat.

Republica Moldova negociază din 2010 semnarea Acordului de asociere, iar autoritățile declarau că în martie ar urma să fie finalizate și să semneze Acordul în cadrul summitului Parteneriatului Estic care se va desfășura în liuna noiembrie. Recent însă, diplomația de la Chișinău a declaratcă la Vilnius probabildoarva fi parafatacest document.

Oficiali europeni au dat asigurări, ieri, că nu există impedimente pentru finalizarea negocierilor Acordurilor cu Uniunea Europeană, în timpul cel mai apropiat. Totodată, partenerii europeni au îndemnat autoritățile de la Chișinău să evite alegerile anticipate și să plaseze interesele naționale și perspectiva europeană mai presus decât interesele de moment.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău