O nouă premieră în Arabia Saudită | O companie aeriană angajează femei copilot din regat

  • 14 Septembrie 2018 16:08
O nouă premieră în Arabia Saudită | O companie aeriană angajează femei copilot din regat

Compania aeriană saudită Flynas a lansat o campanie de recrutare de femei saudite pentru posturi de copilot și însoțitoare de zbor, o premieră în regatul ultraconservator, informează AFP, citat de Agerpres.

Anunțul survine după ce în iunie autoritățile din regat au ridicat interdicția impusă femeilor de a conduce mașini.

La mai puțin de 24 de ore după ce a publicat anunțurile, compania low-cost primise aproape 1000 de candidaturi din partea sauditelor pentru posturi de copilot, a precizat joi pentru France Presse un purtător de cuvânt al Flynas.

"Flynas dorește să le confere femeilor saudite mai multă putere și să le încurajeze să joace un rol mai important în transformarea regatului", potrivit unui comunicat al companiei aeriene, care menționează că "femeile sunt esențiale în succesul" său.

Decizia Flynas are loc după ce o altă companie aeriană saudită low-cost, Flyadeal, a anunțat tot săptămâna aceasta că recrutează stewardese din regat.

În Arabia Saudită nu este în vigoare nicio lege care să le interzică femeilor saudite să lucreze în sectorul transporturilor aeriene, însă până acum majoritatea însoțitoarelor de zbor ale companiilor locale erau străine, mai ales filipineze.

În ultimul timp regatul saudit a lansat reforme economice și sociale care, pe lângă dreptul femeilor de a urca la volan, au permis și deschiderea de săli de cinema.

Totuși, Arabia Saudită rămâne una din țările cele mai restrictive din lume în ce le privește pe femei, aflate încă sub "oblăduirea" unui sistem de tutelă masculină care le obligă să obțină în prealabil permisiunea celei mai apropiate rude masculine - soț, tată, frate sau chiar fiu - pentru aproape tot ce vor să facă, inclusiv pentru a călători sau pentru a se mărita. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău