O nouă premieră a teatrului radiofonic București – Părintele Daniil Sandu Tudor – Rugul Aprins din Muntele Rarăului (AUDIO)

  • 30 Decembrie 2020 14:05
0%
00:00:00
00:00:00

O nouă premieră a teatrului radiofonic București - „Părintele Daniil Sandu Tudor - Rugul Aprins din Muntele Rarăului”, a fost prezentată marți, 28 decembrie. Spectacolul–document este realizat în cadrul proiectului Biografii, memorii, (coordonator - Magda Duțu) și este dedicat unei eminente personalități - gazetarului, poetului și monahului Alexandru Teodorescu, cunoscut și ca Sandu Tudor din Rarău.

Spectacolul face parte dintr-un ciclu mai amplu, dedicat mișcării cultural-spirituale Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim din București, ce a activat în perioada 1945-48 și a cărui inițiator a fost poetul Sandu Tudor. Grupul Rugul Aprins a întrunit distinse personalități ale intelectualității din acea perioadă– medici, scriitori, teologi, studenți, unii dintre ei originari din Chișinău.

Autorul scenariilor radiofonice, jurnalistul Ioan Costin Manoliu, colaborează și în cadrul acestui spectacol cu renumitul actor și regizor român Dan Puric.

Rolul titular este sonorizat de vocea expresivă a actorului Mihai Bica, iar compozitorul Paul Simon Esperando ne propune și de această dată o coloană sonoră intrigantă, în care muzica întregește conținutul, le ajută ascultătorilor să pătrundă în universul tainic al relației Dumnezeu-Om și să descopere lumea interioară a eminentei personalități - poetul și monahul Sandu Tudor.

Din distribuție fac parte - Dan Puric, Orodel Olaru, Mircea Constantinescu, Amalia Ciolan, Alexandru Nedelcu, Daniel Tudorică, Ovidiu Cuncea, Damian Victor Oancea, Pătru Gavril, Adrian Păduraru, Beatrice Rubică, Paul Simon Esperando, Ion-Costin Manoliu. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu.

Spectacolul a fost prezentat în premieră absolută la Radio România Cultural la 28 decembrie și va fi transmis în reluare la Radio România Internațional sâmbătă, 9 ianuarie 2021, de la ora 23.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău