O nouă pasăre cuibăritoare în R. Moldova – uliul cu picioare scurte

  • 25 Mai 2016 16:35
O nouă pasăre cuibăritoare în R. Moldova – uliul cu picioare scurte

Membrii Societății pentru Protecția Păsărilor și Naturii din R. Moldova au documentat pentru al doilea an consecutiv prezența uliului cu picioare scurte la locul de cuibărire, în sudul țării.

Societatea pentru Protecția Păsărilor și Naturii menționează că anterior, în baza unor observații, se presupunea doar că această specie ar putea cuibări pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Societății, în prezent BirdLife International trece specia în lista păsărilor cuibăritoare din Republica Moldova bazându-se doar pe harta de distribuție a speciei. Cu toate că nu este o specie periclitată la nivel global, uliul cu picioare scurte se întâlnește rar în România și Republica Moldova, fiind la extrema nordică a arealului de cuibărire. Vitalie Ajder, președintele Societății pentru Protecția Păsărilor și Naturii, a efectuat mai multe observații care dovedesc cuibărirea acestei specii pe teritoriul țării.

Locația cuibăririi pentru moment rămâne confidențială, însă ornitologii moldoveni speră că în perioada următoare să identifice noi zone unde specia este prezentă.

Societatea pentru Protecția Păsărilor și Naturii a fost creată în 2015 și înregistrată în 2016 de ornitologi profesioniști, ornitologi amatori și ecologi din Republica Moldova și România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău