O nouă groapă comună, la Buzova, lângă Kiev

  • 10 Aprilie 2022 10:22
O nouă groapă comună, la Buzova, lângă Kiev

O nouă groapă comună cu zeci de civili ucraineni a fost descoperită sâmbătă în Buzova, un sat eliberat în apropiere de capitala Kiev, care timp de săptămâni a fost ocupat de forțele rusești, a declarat duminică un oficial local, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Taras Didici, șeful comunității Dmitrivka, care include Buzova și alte câteva sate din apropiere, a declarat pentru televiziunea ucraineană că trupurile au fost găsite într-un șanț din apropierea unei benzinării. Numărul morților încă nu a fost confirmat.

Reuters nu a fost în măsură să confirme imediat informația.

În timp ce forțele rusești erau angajate într-o ofensivă împotriva Kievului în primele săptămâni ale invaziei Moscovei, o serie de comunități din jurul capitalei, printre care Makariv, Bucha, Irpin și Dmitrivka, au rămas sub tiruri constante.

La începutul lunii aprilie, presa locală ucraineană a raportat victime găsite în Buzova și în apropiere, fiind găsite la acea dată aproximativ 30 de cadavre.

În condițiile în care majoritatea orașelor și satelor din jurul Kievului au fost recucerite, descoperirile de gropi comune și de victime civile au declanșat un val de condamnări internaționale, în special în ceea ce privește decesele din orașul Bucha, la nord-vest de capitală.

Ucraina și Occidentul au acuzat forțele rusești de crime de război la Bucea.

Rusia a negat că a vizat civili în ceea ce numește o „operațiune specială” de demilitarizare și „denazificare” a vecinului său sudic. Ucraina și națiunile occidentale au respins acest lucru ca fiind o pretext nefondat pentru război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău