O nouă funcție va fi instituită în ministere. Modificarea statutului secretarilor de stat, adoptată de Parlament

  • 05 Iulie 2019 14:20
O nouă funcție va fi instituită în ministere. Modificarea statutului secretarilor de stat, adoptată de Parlament

Statutul funcțiilor de secretar general al guvernului, secretar de stat și de șef al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat a fost schimbat din funcții publice în funcții de demnitate publică.

Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat vineri, 5 iulie, în lectură finală cu votul a 59 de deputați, comunică MOLDPRES.

Potrivit noilor modificări, în sistem va fi instituită o nouă funcție - cea de secretar general al ministerului, care va substitui funcția de secretar general de stat. Astfel, funcția de secretar de stat va deveni o funcție de demnitate publică și urmează să fie abilitată cu prerogativa de asistență a ministrului în activitatea de conducere a ministerului în procesul de realizare a programului de guvernare.  Acesta va fi numit în funcție și demis de către guvern, la propunerea ministrului, iar numărul secretarilor de stat în cadrul ministerului va fi stabilit în dependență de domeniile de activitate ale guvernului, date în competența ministerului. Secretarul de stat va activa în subordinea nemijlocită a ministrului și va fi responsabil de domeniul de activitate stabilit de către ministru.

Totodată, funcția de secretar general de stat va deveni secretar general al ministerului, cu statut de funcționar public de conducere de nivel superior, numit în funcție pe criterii de profesionalism, în conformitate cu Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public. Acesta va asigura realizarea legăturilor funcționale dintre conducerea ministerului și corpul de funcționari publici, precum și dintre subdiviziunile interne ale aparatului central al ministerului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
21
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:1 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
17
Tue
18

Curs oficial BNM 09 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4776 -0.0528
USD 17.2651 -0.0537
RON 4.0238 -0.0118
UAH 0.6398 -0.0036
RUB 0.2426 0.0018
Arhivă Radio Chișinău