O nouă formațiune social-politică, lansată în R. Moldova

  • 26 Martie 2023 15:00
O nouă formațiune social-politică, lansată în R. Moldova

La Edineț s-a desfășurat duminică, 26 martie a.c., Congresul de constituire a Ligii Orașelor și Comunelor (LOC), formațiune care se dorește a fi o platformă care reprezintă interesele comunităților locale din Rep. Moldova, scrie Radio Chișinău.

În cadrul lucrărilor Congresului au fost alese organele de conducere ale viitoarei formațiuni politice. Mișcarea social-politică va fi condusă de cinci copreședinți, dintre care trei aleși conform principiului regional.

Astfel, primarul de Edineț, Constantin Cojocaru, a fost ales copreședinte LOC din partea regiunii de Nord, fostul președinte al raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu – din partea regiunii Centru, iar primarul de Leova, Alexandru Bujoreanu – din partea zonei de Sud.

LOC s-a auto-identificat ca o mișcare social-politică a satelor, comunelor, orașelor și municipiilor din Rep. Moldova. Totodată, LOC nu va fi un partid de opoziție, după cum a declarat Alexandru Bujoreanu, care a ținut să precizeze, însă, că riscul ca la alegeri și în politică să vină muți aventurieri, este destul de mare.

În cadrul Congresului de constituire de la Edineț, reprezentanții LOC s-au arătat încrezători că vor înregistra rezultate bune la viitoarele alegeri locale ordinare care ar urma să aibă loc în toamna acestui an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău