O nouă față pentru Forumul Economic Mondial de la Davos

  • 16 Mai 2022 19:23
O nouă față pentru Forumul Economic Mondial de la Davos

Decidenții mondiali care vor veni la finele acestei luni la Forumul Economic Mondial de la Davos pot să pună în bagaje sandale în loc de clăpari pentru o rară versiune de primăvară a evenimentului care are loc anual în stațiunea de ski elvețiană, transmite Reuters. 

La finele anului trecut, organizatorii Forumului au anunțat că o reuniune cu participare fizică se va desfășura în stațiunea montană Davos, în perioada 22-26 mai, după mai multe ediții care au avut loc online din cauza pandemiei. 

Reluarea Forumului cu participare fizică este o veste bună pentru localnicii din Davos, care potrivit unui studiu din 2017 profită cu aproximativ 60 de milioane de dolari de fiecare dată când evenimentul are loc.
 
Organizatorii Forumului de la Davos susțin că reuniunea din 22-26 mai va aduce în stațiunea elvețiană peste 2.000 de lideri și experți din întreaga lume, o cifră oarecum mai mică decât cea înregistrată la precedentele ediții.
 
Din cauza războiului din Ucraina, nu vor fi prezente nume mari din sectorul guvernamental sau al corporațiilor.
 
Potrivit organizatorilor, printre subiectele de pe agenda reuniunii din luna mai se vor număra revenirea după pandemie, schimbările climatice, construirea unui viitor mai bun, accelerarea așa-numitului 'stakeholder capitalism' și valorificarea tehnologiilor celei de a patra revoluții industriale.
 
În mod tradițional, Forumul Economic Mondial se desfășoară în Elveția în luna ianuarie.
 
Prima reuniune a avut loc în 1971, sub numele Forumul European de Management (European Management Forum).
 
În 2015, Forumul a fost recunoscut oficial ca organizație internațională, conform Agerpres.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău