O nouă donație din România, pentru reparația Casei de Cultură din Puhoi

  • 16 August 2021 16:44
O nouă donație din România, pentru reparația Casei de Cultură din Puhoi
Ialovenionline.md

Primăria Moara Vlăsiei, județul Ilfov, România, donează satului Puhoi, raionul Ialoveni, o sumă de 100 de mii de lei românești (421.810 de lei). Consilierii locali din Puhoi au aprobat, la ședința trecută a consiliului, o decizie de acceptare a donației. Banii sunt donați în baza Acordului de înfrățire semnat de autoritățile locale din Moara Vlăsiei și Puhoi, în decembrie 2018, informează ialovenionline.md.

Cei 100 de mii de lei românești vor fi folosiți pentru continuarea lucrărilor de reparație capitală a Casei de Cultură din Puhoi, spune primarul localității, Ioan Goreanu, potrivit sursei citate. Aceasta nu este prima donație din partea autorităților din Moara Vlăsiei, pentru Casa de Cultură din Puhoi, 

„Anul trecut, Primăria Moara Vlăsiei ne-a alocat peste 400 de mii de lei românești pentru reparația tavanului și a scenei. Între timp am schimbat sistemul de electricitate, iar acum urmează să continuăm lucrările de la tavan în jos, inclusiv scaune”, ne-a spus primarul Goreanu, care declară că reparație în casa de cultură nu s-a făcut din anii 1992- 1993.

De menționat că, în mai 2021, și Primăria Brănești, județul Ilfov, România, a donat 120.000 de lei românești Primăriei Puhoi pemtru reparația Casei de Cultură.

Totuși, donațiile din partea localităților din România nu sunt suficiente, iar APL va trebui să mai aloce resurse financiare.

Potrivit Primăriei, în total, lucrările ar costa circa 3 milioane de lei, iar deschiderea Casei de Cultură este preconizată pentru sfârșitul acestui an.

De menționat că locuitorii satului Puhoi beneficiază, cu susținerea Primăriei Moara Vlăsiei, de un parc cu tobogane și teren de sport în aer liber amenajat în fața Casei de Cultură, un parc pentru copii amenajat în fața Primăriei. La fel, Primăria Moara Vlăsiei a oferit satului Puhoi un bust al domnitorului Ștefan cel Mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău