O nouă condamnare în rândul celor șapte cetățeni turci expulzați

  • 02 August 2019 14:37
O nouă condamnare în rândul celor șapte cetățeni turci expulzați

Directorul Departamentului relații cu publicul al Liceului „Orizont”, Yasin Özdil, a fost condamnat, acum două zile, la 12 ani de închisoare.

Aceasta este a cincea condamnare în rândul celor șapte cetățeni turci expulzați din Republica Moldova în septembrie 2018.

Solicitat de IPN, Hasan Barıș, directorul Filialei Durlești a Liceului „Orizont”, a spus că Yasin Özdil a fost condamnat la închisoare „în legătură cu faptul că ar fi membru al unei organizații teroriste, însă în acest sens nu a fost prezentate dovezi concrete”. Potrivit directorului, încă două persoane sunt în așteptarea sentinței.

Cei șapte cetățeni străini, profesori și administratori ai rețelei de licee „Orizont”, au fost declarați indezirabili și expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova în septembrie 2018. Serviciul de Informații și Securitate motiva atunci că cei șapte sunt suspectați de legături cu o grupare islamistă, despre care ar exista indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări. Familiile profesorilor, dar și colegii de serviciu, au organizat numeroase acțiuni de protest, pledând nevinovat.

La 11 iunie 2019, CEDO a decis că Republica Moldova a încălcat drepturile celor șapte cetățeni turci, deportându-i în Turcia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău