Șeful diplomației europene, în prima sa vizită oficială la Washington

  • 13 Octombrie 2021 15:20
Șeful diplomației europene, în prima sa vizită oficială la Washington

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, începe miercuri prima sa vizită oficială la Washington de la sosirea democratului Joe Biden la Casa Albă, transmite EFE, potrvit Agerpres.

Vizita durează până vineri, 15 octombrie, și are loc după mai multe contacte între Borrell și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și după summitul dintre UE și SUA organizat la Bruxelles în iunie, a transmis într-un comunicat Serviciul European pentru Acțiune Externă (SEAE).

Potrivit sursei citate, obiectivul vizitei îl reprezintă promovarea agendei transatlantice și abordarea evenimentelor internaționale urgente.

În discuțiile sale cu omologul american, șeful diplomației europene "va sublinia că alianța puternică dintre UE și SUA este un element-cheie pentru a face față provocărilor globale" precum pandemia de coronavirus și relansarea economică, schimbările climatice și reculul democratic, sau "pentru a continua să apere valori comune și a garanta securitatea și prosperitatea globale".

Joi, Borrell se va întâlni cu Blinken pentru a discuta chestiuni aflate pe agenda internațională, precum și despre inițiative menite să adâncească asocierea strategică dintre UE și SUA și să promoveze cooperarea în sfera politicii externe.

În continuare, Borrell va avea o întrevedere cu Kathleen Hicks, adjuncta secretarului apărării, cu care va aborda subiecte precum consolidarea colaborării în domeniile securității și apărării. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău