O misiune a Fondului Monetar Internațional vine la Chișinău

  • 19 Iulie 2022 10:33
O misiune a Fondului Monetar Internațional vine la Chișinău

Echipa de experți a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, va purta discuții la Chișinău cu autoritățile Republicii Moldova, în perioada 20-29 iulie, transmite IPN.

Potrivit FMI, misiunea va aborda subiectul evoluției economice recente și perspectivele, progresul atins în implementarea programului și riscurile cu care se confruntă economia, în contextul primei evaluări a programului ECF-EFF, susținut prin Mecanismul extins de creditare și Mecanismul de finanțare extinsă.

Programul pe 40 de luni al autorităților moldovenești, susținut de FMI, a fost aprobat la 21 decembrie 2021. El este finanțat printr-un credit în mărime totală de circa 526 de milioane de dolari, din care 217 milioane de dolari au fost deja debursate.

Creditarea în baza ECF prevede o rată anuală a dobânzii de zero la sută, o perioadă de grație de cinci ani și jumătate și un termen de rambursare de zece ani, iar creditarea în baza EFF prevede o rată anuală a dobânzii egală cu rata de bază a dobânzii pentru Drepturile Speciale de Ttragere, un termen de rambursare de zece ani și o perioadă de grație de patru ani și jumătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,09 m/s
Sat
26
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău