O misiune a Comisiei Europene, la Chișinău. „UE dorește să ofere în continuare suport Republicii Moldova”

  • 07 Iunie 2019 11:50
O misiune a Comisiei Europene, la Chișinău. „UE dorește să ofere în continuare suport Republicii Moldova”

Urmează să fie efectuată o evaluare a realizării condiționalităților impuse Republicii Moldova pentru acordarea suportului bugetar din partea Uniunii Europene, a anunțat Mathieu Bousquet, șeful unității – Georgia, Moldova și cooperarea transfrontalieră a vecinătății care a condus o misiune a Comisiei Europene aflată în vizită la Chișinău.

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu a avut ieri o întrevedere cu reprezentanții miisunii, iar discuțiile s-au axat pe situația macroeconomică din Republica Moldova, proiectele implementate cu suportul financiar al Uniunii Europene, precum și despre oportunitățile de cooperare. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, Ion Chicu a salutat prezența oficialilor europeni și a mulțumit pentru suportul constant oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova. „Referindu-se la situația macroeconomică a Republicii Moldova, Ion Chicu a menționat că încasările la bugetul de stat în anul 2019 sunt mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a reformei fiscale demarată în anul 2018. De asemenea, Ion Chicu s-a referit și la creșterea salariilor în anul curent, care vor genera venituri suplimentare la bugetul de stat”, se mai araă în comunicat. 

La rândul său, șeful unității – Georgia, Moldova și cooperarea transfrontalieră a vecinătății, Mathieu Bousquet a declarat că politica de vecinătate a Uniunii Europene rămâne aceeași și UE dorește să ofere în continuare suport Republicii Moldova. În context, oficialul a menționat că urmează să fie efectuată o evaluare a realizării condiționalităților impuse Republicii Moldova pentru acordarea suportului bugetar din partea Uniunii Europene. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău