O minoră din raionul Anenii Noi a suferit arsuri după ce a racordat aragazul la butelia de gaz

  • 05 Iulie 2023 11:02
O minoră din raionul Anenii Noi a suferit arsuri după ce a racordat aragazul la butelia de gaz

O minoră în vârstă de 14 ani a avut de suferit după ce a conectat aragazul alimentat de la o butelie de gaz de tip propan butan. Cazul a avut loc în seara zilei de 4 iulie în localitatea Telița, raionul Anenii Noi, anunță IGSU.

Potrivit primelor informații, fata care se afla singură acasă a decis să gătească mâncare la aragaz. Acesta nu era conectat la butelie, astfel minora a racordat de una singură butelia la aragaz printr-un furtun, însă nu i-a reușit. În momentul când a aprins chibritul, gazul care s-a emanat de la butelia conectată cu defecțiuni a luat foc, iar copila a primit arsuri ușoare la mâini.

La fața locului au intervenit pompierii, care au stabilit că flacăra a fost lichidată de vecini până la venirea echipelor speciale. Minora a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. La moment viața copilei este în afara oricărui pericol.

În acest context IGSU îndemnă oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze strict și să nu le permită utilizarea focului și exploatarea buteliilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău