O mașină de gunoi a călcat mai mulți pietoni în Scoția

  • 23 Decembrie 2014 18:29
O mașină de gunoi a călcat mai mulți pietoni în Scoția

Mai mulți pietoni și-au pierdut viața luni în plin centrul orașului Glasgow, fiind călcați, aparent accidental, de o mașină de gunoi ce a intrat în mulțime, în contextul aglomerației obișnuite pentru perioada de Crăciun, relatează Agerpres.

'Există mai multe persoane decedate și mai mulți răniți grav', a afirmat poliția scoțiană într-un comunicat, fără a preciza bilanțul exact al victimelor.

'Astăzi, în jurul orei 14.30 GMT, o mașină de gunoi din orașul Glasgow mergea pe Queen Street când se pare că a lovit mai mulți pietoni în fața muzeului de artă modernă - GOMA - înainte de a-și continua drumul spre George Square, unde a intrat în Millennium Hotel', a detaliat poliția.

În fața acestui hotel mai mulți pietoni au fost loviți de camionul de gunoi. În jur de zece ambulanțe au fost chemate la fața locului, pentru a face față accidentului calificat drept 'major' de poliție. Potrivit postului Sky News, șase persoane au murit iar alte zece au fost rănite.

Șoferul camionului, care potrivit presei britanice ar fi suferit o criză cardiacă, 'a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri', a declarat un polițist intervievat de canalul de informații Sky News, adăugând că nu pare să fi fost 'un act criminal sau deliberat'. Mai multe persoane care au asistat la scenele de groază au povestit ce au văzut. 'Centrul orașului are o alură sinistră', a postat pe Twitter un trecător.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău