O Marianne aurită, logo-ul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024

  • 22 Octombrie 2019 10:40
O Marianne aurită, logo-ul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024

Organizatorii Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris din anul 2024 au prezentat, luni, logo-ul definitiv al evenimentelor, total diferit de precedentul, o Marianne aurită, informează AFP.

Într-un cerc auriu, simbolizând o medalie de aur, se conturează o flacără olimpică stilizată, iar buzele de la baza flăcării lasă să se întrevadă un chip stilizat, reprezentând-o pe Marianne, figura alegorică a Republicii Franceze.

Bicolor, sobru și rotunjit, noul logo este total diferit de primul, un "24" stilizat sub forma Turnului Eiffel și în culori vii, explozive.

Organizatorii au justificat această nouă alegere prin trecerea la "o nouă fază" a proiectului.

"În 2024, la sosirea flacării olimpice la Paris, Franța își va arăta chipul lumii întregi. Acest chip, el este al vostru, al femeilor și bărbaților mobilizați, al sportivilor veniți din cele patru colțuri ale globului pentru a se depăși, al valorilor olimpice", a transmis președintele Franței, Emmanuel Macron, pe Twitter.

"Am trecut la alt lucru care trebuie să reunească întreaga țară", s-a felicitat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

"Un simbol care demonstrează angajamentul Parisului de a organiza în 2024 Jocuri Paralimpice revoluționare", a afirmat, la rândul ei, președinta Comitetului Paralimpic și Sportiv francez, Marie-Amelie Le Fur, transmite AGERPRES.

O Marianne aurită, logo-ul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău