O mare parte din stațiile de așteptare din Capitală, vandalizate după lucrări de sute de mii de euro

  • 30 Iulie 2018 16:04
O mare parte din stațiile de așteptare din Capitală, vandalizate după lucrări de sute de mii de euro Kabynet

Circa 40% din stațiile de așteptare din capitală necesită a fi reparate. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful adjunct al Direcției Generale Transport Public, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

„O bună parte din stațiile de așteptare au fost renovate, însă ulterior au fost vandalizate. În anul 2007, primăria a semnat un contract cu EPA Media SRL, firmă responsabilă de construcția și amenajarea stațiilor. În total, au fost efectuate lucrări în sumă de 2,5 mln de euro. În 2014, compania a intrat în insolvabilitate, iar contractul semnat cu aceasta și expirat în ianuarie 2017, a fost prelungit cu cinci ani. Este necesar să fie creată o comisie responsabilă de evaluarea situației privind starea stațiilor de așteptare, respectarea condițiilor contractuale, menținerea evidenței privind procurarea pavilioanelor noi și repararea celor existente”, a spus Butucel.

La rândul său, șeful Direcției juridice a Primăriei capitalei, Valeriu Bogdan, a subliniat că acordul încheiat cu EPA Media SRL ar putea fi renegociat. „Actualele prevederi din contract nu sunt favorabile pentru capitală. Vom discuta cu reprezentanții firmei cum putem să schimbăm condițiile contractuale, iar în cazul în care vom primi un refuz vom rezilia documentul”, a menționat Bogdan.

„Suntem în situația în care există bani pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a stațiilor, însă nu putem interveni. Pentru clarificarea și soluționarea situației va fi creat un grup de lucru, care va fi condus de viceprimarul Nistor Grozavu. Avem nevoie de condiții și contracte care să fie în interesul cetățenilor și în beneficiul orașului”, a afirmat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău