Guvernul planifică să cheltuiască peste 5 miliarde de lei pentru a plăti compensații populației în sezonul rece al anului

  • 08 August 2022 12:51
Guvernul planifică să cheltuiască peste 5 miliarde de lei pentru a plăti compensații populației în sezonul rece al anului

Compensațiile în perioada rece a anului vor fi pentru mare parte din populație, de aceea oamenii nu trebuie să-și facă griji că vor rămâne fără susținere la iarnă. Declarația a fost făcută astăzi de Marcel Spatari, ministru al Muncii și Protecției Sociale, la prezentarea raportului de activitate a Guvernului, care a împlinit un an de la învestire. Guvernul planifică să cheltuiască peste 5 miliarde de lei pentru a plăti compensații populației în sezonul rece al anului.

„Sprijinul populației în sezonul rece, care se prevede a fi mai complicat în contextul condițiilor geopolitice și economice din regiune, va fi complex, bine țintit și orientat spre cei care au realmente nevoie de ajutor. Nimeni din categoriile nevoiașe nu va fi lăsat fără susținere”, a spus ministrul.

Potrivit calculelor guvernamentale, aproximativ 90% dintre cetățenii moldoveni vor primi compensații. Datorită acestui fapt, sumele din facturile la încălzire nu se vor deosebi foarte mult de cele din sezonul anterior de încălzire.

La 6 august 2021, a avut loc ceremonia de învestire a Guvernului condus de Natalia Gavrilița. Astăzi, 8 august, Cabinetul de miniștri a prezentat raportul de activitate, numit „Un an de guvernare solidară cu oamenii”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău