O manifestație de solidaritate cu victimele tragediei de la Caracal s-a desfășurat astăzi la Chișinău

  • 28 Iulie 2019 12:59
O manifestație de solidaritate cu victimele tragediei de la Caracal s-a desfășurat astăzi la Chișinău

La Chișinău a avut loc astăzi un protest pașnic, în semn de solidaritate cu manifestațiile care au loc în România, după ce o adolescentă de 15 ani ar fi fost sechestrată și omorâtă.

Prin această manifestație, membrii Coaliției Naționale „Viața fără violență în familie” vor să comemoreze toate femeile, copiii, fetele care sunt omorâte. Manifestația pașnică a avut loc în fața Ambasadei României la Chișinău.

Cei care au venit la protest au adus cu ei flori și lumânări și au scris mesaje pe pancarte.

Organizatorii evenimentului susțin că își doresc să prevină asemenea tragedii.

Pentru a preveni asemenea tragedii ar trebui să luăm în serios și să participăm la toate protestele care reunesc de obicei prea puține persoane: protestele împotriva violenței făcută femeilor, protestele împotriva închiderii adăposturilor pentru victimele violenței domestice, protestele pentru respectarea legilor care prevăd eliminarea stereotipurilor de gen din manualele școlare, protestele împotriva unor proiecte derulate de autoritățile statului”.

În România, o adolescentă de 15 ani ar fi fost sechestrată și omorâtă. Tânără a reușit să sune de trei ori la 112, însă poliția nu a reușit să ajungă la timp.

Ulterior, un bărbat de 65 de ani, din Caracal, suspectat de uciderea adolescentei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Tragedia a zguduit întreaga Românie, iar câteva mii de persoane au participat, sâmbătă seară, în București, la o manifestație de protest față de modul în care au intervenit autoritățile în cazul de la Caracal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău