O lună de arest pentru șoferul care a provocat accidentul de duminică

  • 18 Mai 2020 17:49
O lună de arest pentru șoferul care a provocat accidentul de duminică

Magistrații au admis, în mod integral, demersul Procuraturii municipiului Chișinău de arestare pentru 30 de zile a tânărului, care a provocat accidentul rutier din noaptea de sâmbătă spre duminică din centrul capitalei.

Astăzi, acesta a fost pus sub învinuire pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Șoferul Ion Tcaciuc, care a provocat în noaptea de sâmbătă spre duminică în centrul Chișinăului un accident soldat cu doi morți, a fost sancționat de șase ori pentru încălcarea regulilor de circulație. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, încălcările au fost înregistrate în ultimii patru ani. De la șoferul Audi au fost prelevate probe biologice pentru a-i determina starea în momentul producerii accidentului. MAI va verifica, de asemenea, posibila implicare în accident a polițiștilor care au manifestat neglijență în cadrul curselor de noapte provocate de tinerii șoferi. Procurorul general Alexandru Stoianoglo a declarat că șoferul riscă închisoare de la șase la zece ani. El a încercat să se ascundă după producerea accidentului, dar a fost reținut de poliție pentru 72 de ore.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău