O localitate din Japonia a interzis utilizarea telefoanelor mobile în timpul mersului

  • 01 Iulie 2020 19:45
O localitate din Japonia a interzis utilizarea telefoanelor mobile în timpul mersului

Interdicția de a privi ecranul telefonului mobil în timpul mersului a intrat în vigoare miercuri într-o localitate de la marginea orașului Yokohama. Acest lucru este o premieră în Japonia, scrie Agerpres sii Digi24.ro

În gara din Yamato, călătorii au fost întâmpinați cu mesaje afișate pe bannere prin care erau anunțați că începând de miercuri le este interzis să își consulte telefoanele mobile în timpul mersului în zone publice și în parcurile din oraș.

„Utilizarea smartphone-urilor în timpul mersului este interzisă. Vă rugăm să folosiți smartphone-urile după ce vă opriți”, avertiza o voce feminină înregistrată lângă bărbați cu măști sanitare care țineau în tăcere bannerele, relatează AFP citată de Agerpres.

Această interdicție, adoptată la finalul lunii iunie de municipalitate, nu prevede însă sancțiuni pentru persoanele care nu o respectă. Autoritățile locale se bazează în schimb pe campanii de informare pentru aplicarea interdicției.

Puține persoane care mergeau pe jos cu ochii la ecranele telefoanelor mobile puteau fi văzute miercuri pe străzile din Yamato, însă o ploaie torențială era probabil cauza.

Un locuitor în vârstă de 64 de ani din Yamato, pe nume Kenzo Mori, a salutat inițiativa municipalității: „Adesea văd oameni care își folosesc telefoanele mobile în timp ce merg pe jos. Nu sunt atenți la ce este în jurul lor. Persoanele în vârstă nu îi pot evita mereu”.

Arika Ina, în vârstă de 17 ani, a declarat de asemenea că, în opinia sa, acest obicei este periculos, însă a pus sub semnul întrebării necesitatea interzicerii formale: „Nu cred că avem nevoie de un text care să interzică. Putem evita (acest comportament - n.a.) dacă suntem pur și simplu mai atenți la ceilalți”.

Potrivit unui studiu desfășurat de autorități în ianuarie în două zone din Yamato, în cadrul căruia a observat aproximativ 6.000 de pietoni, circa 12 procente dintre aceștia își utilizau smartphone-urile în timpul mersului. După acest sondaj, proiectul de ordonanță care stă la baza interdicției a fost înaintat conducerii orașului, la 1 iunie.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău