O jurnalistă rusă a fost expulzată din Ucraina

  • 25 Februarie 2016 10:56
O jurnalistă rusă a fost expulzată din Ucraina

Jurnalista rusă Maria Stoliarova, fost redactor la televiziunea ucraineană Inter a fost expulzată din Ucraina de către Serviciul de Securitate de la Kiev (SBU) și a primit interdicția de a intra în această țară o perioadă de cinci ani, scrie RADOR.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SBU, Olena Ghitlianska, serviciile secrete ucrainene au efectuat o investiga?ie în ceea ce privește activitatea jurnalistei ruse, după ce, în cadrul unui eveniment de comemorare a victimelor Euromaidanului, aceasta a recurs la un limbaj murdar la adresa persoanelor decedate".

Investigațiile au vizat și vizitele pe care Maria Stoliarova le-a efectuat în 2014 în teritoriile ucrainene aflate temporar sub ocupație, precum și posibilitatea implicării sale în activitatea organizațiilor teroriste "Republica Populară Donețk" și "Republica Populară Luhansk".

Reprezentanta SBU a mai precizat că serviciile ucrainene analizează acum mesajele postate de jurnalista rusă pe rețelele de socializare, care pot fi considerate propagandă antiucraineană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău