Criză de bani pentru drumuri bune. Fostul Guvern amână din nou startul proiectului lui Plahotniuc (Mold-street.com)

  • 12 Iunie 2019 09:23
Criză de bani pentru drumuri bune. Fostul Guvern amână din nou startul proiectului lui Plahotniuc (Mold-street.com)

Zeci de licitații pentru lucrările de reparație și întreținere a drumurilor în valoare de circa un miliard de lei au fost anulate din motive banale, spun surse din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii și Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), scrie Mold-street.com.

Potrivit sursei citate, ultima licitație anulată a fost chiar ieri, 11 iunie, pentru lucrări de reparație periodică a drumurilor locale, comunale și străzi din raionul Șoldănești estimate la 37,4 milioane lei. Cele trei oferte depuse de companii mari precum Genesis Internațional, Irinda Prim si Rutador au fost declarate neconforme cu prevederile legale. La fel ca și în cazul altor licitații.

De fapt la buget nu sunt bani suficienți pentru toate lucrările prevăzute și e nevoie de revizuit proiectele și costurile, dar nu are cine își asuma răspunderea pentru rectificarea pe toate raioanele și localitățile, spune o sursă din cadrul Ministerului, Economiei. 

Cu toate acestea ieri, fostul premier Pavel Filip a spus că autoritățile publice locale nu vor avea greutăți financiare în acordarea salariilor pentru bugetari și a promis că și „proiectele pornite - tot la timp vor fi executate”. 

De notat că atât fostul premier Pavel Filip, cât și fostul ministru al Economiei Chiril Gaburici au promis încă la finele anului trecut că Programul Drumuri Bune 2 va începe în acest an mai devreme decât a fost în 2018. Anul trecut același lucrările fuseseră inițiate încă la începutul lunii mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău