O italiancă a primit două zile libere plătite pentru a-și îngriji câinele bolnav

  • 13 Octombrie 2017 09:47
O italiancă a primit două zile libere plătite pentru a-și îngriji câinele bolnav
Imagine simbol

Unei italience angajate la Universitatea La Sapienza din Roma i-au fost acordate două zile libere plătite pentru a-și putea îngriji câinele bolnav, informează DPA și Daily Mail.

Femeia, care trăiește singură, a solicitat două zile libere plătite, a indicat organizația de protecție a animalelor LAV. Nu avea altă soluție pentru a putea avea grijă de setter-ul ei Cucciola, în vârstă de 12 ani, care urma să fie operat. Solicitarea i-a fost însă respinsă.

Proprietara câinelui a citat inițial "motive legate de familie" pentru absența sa, însă angajatorul a insistat să își ia cele două zile din concediu.

După ce LAV a oferit asistență juridică femeii, angajatorul a revenit asupra deciziei, acordându-i cele două zile libere solicitate.

Organizația pentru drepturile animalelor a susținut în instanță că neacordarea îngrijirii unui animal aflat la ananghie este echivalentă cu un act de cruzime la adresa animalelor, iar justiția i-a acordat câștig de cauză femeii.

"Este un alt pas important în vederea recunoașterii faptului că animalele... fac parte din familie din toate punctele de vedere ", a declarat președintele LAV Gianluca Felicetti.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău