O înaltă oficialitate a Gardienilor Revoluției din Iran a fost ucisă în Siria (agenție)

  • 07 Martie 2020 11:21
O înaltă oficialitate a Gardienilor Revoluției din Iran a fost ucisă în Siria (agenție)

O înaltă oficialitate din cadrul Gardienilor Revoluției (armata de elită a regimului iranian), Farhad Dabirian, ''a devenit martir'' vineri în Siria, a anunțat agenția de presă Fars, fără să dea detalii cu privire la modul în care a murit acesta, relatează Reuters, preluata de Agerpres.

Agenția, care este apropiată Gardienilor Revoluției, l-a descris pe Dabirian drept "un apărător al lăcașului Sayida Zainab", situl sfânt al musulmanilor șiiți aflat la sud de Damasc, și drept fost comandant al Gardienilor în Palmira, orașul antic din centrul Siriei.

Gardienii Revoluției și alte grupări șiite din țări precum Pakistan, Afganistan, Irak și Liban luptă alături de armata președintelui Bashar al-Assad în războiul civil din Siria care durează deja de nouă ani.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizație cu sediul la Londra care transmite informații despre conflictul sirian, a anunțat că un comandant important al Gardienilor Revoluției a fost asasinat în regiunea Sayida Zainab, la sud de Damasc.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău