O icoană placată cu aur de 24 K, un covor de lână. Ce alte cadouri protocolare a primit președinta Maia Sandu în primele trei luni ale lui 2024

  • 14 Aprilie 16:40
O icoană placată cu aur de 24 K, un covor de lână. Ce alte cadouri protocolare a primit președinta Maia Sandu în primele trei luni ale lui 2024

Președinția R. Moldova a publicat lista cadourilor protocolare primite de președinta țării, Maia Sandu, în primul trimestru al anului 2024, perioada ianuarie-martie. În listă se regăsesc un covor de lână în stil popular tradițional, o icoană placată cu aur de 24 K și argint, o brățară, un pandativ și mai multe cărți și suvenire.

Astfel, potrivit listei publicate de instituția prezidențială, cel mai scump cadou, în valoare de 17 490 de lei, este un covor de lână în stil popular tradițional, produs de Școala de covoare din regiunea Karabakh. Covorul i-a fost oferit președintei de către ambasadorul Republicii Azerbaidjan la Chișinău, în contextul ceremoniei de acreditare a ambasadorilor agreați, scrie Ziarul de Gardă.

De asemenea, Părintele Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud i-a oferit președintei o icoană – Icoana Maicii Domnului cu pruncul, în ramă placată cu aur de 24 K și argint 925, acoperită cu veșminte în formă de cristale și perle de zirconiu. Valoarea icoanei ajunge la 9 250 de lei.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române și Alteța Sa Regală Principele Radu i-au oferit Maiei Sandu o brățară pe șnur și pandativ în formă unei flori cu 10 petale, din alamă placată cu aur 14 kt, de la producătorul românesc de bijuterii Malvensky. Valoarea cadoului ajungând la 1 740 de lei.

Prim-ministrul Albaniei, Edi Rama i-a dăruit președintei o carte-album „Tirana from the air”, al fotografuui Alket Islami. Cartea ar costa 1 135 de lei.

În contextul întrevederii cu șefa statului, membrii Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA i-au dăruit președintei o tăviță din staniu cu imprimeul emblemei Senatului Statelor Unite ale Americii, în sumă de 980 de lei.

Totodată, președinta a mai primit în dar cărți și suvenire.

Astfel, șefa statului a primit opt cadouri în valoare totală de 31 445 de lei. Cadourile au fost trecute în proprietatea Aparatului Președintelui R. Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău