SIS | O grupare internațională specializată în trafic de arme, reținută. Era implicat și un șef de la MAI

  • 24 Iunie 2021 10:54
SIS  | O grupare internațională specializată în trafic de arme, reținută. Era implicat și un șef de la MAI

Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura Chișinău, oficiul Ciocana și în cooperare cu Serviciului protecție internă și anticorupție au reținut 6 membri ai unei grupări specializate în trafic de arme.

Astfel, în cadrul acțiunilor speciale de investigație a fost stabilit că un cetățean al Republicii Moldova a procurat de la un polițist tehnică specială, destinată deblocării ușilor autovehiculelor și pornirii motorului, cu scopul sustragerii și comercializării automobilelor de lux atât din țară, cât și de peste hotare. Angajatul Ministerului de Interne, care ocupa funcție de conducere, a fost reținut în flagrant delict, în momentul comercializării dispozitivului contra sumei de circa 18000 EUR, se anunță în comunicat.

Totodată, pe parcursul documentării procesual-penale au fost realizate achiziții de control a mai multor arme, care s-au dovedit a fi complet funcționale. La fel, a fost demonstrată eficacitatea dispozitivului, fiind deschise și pornite 4 mașini de lux, a căror fabricare datează începând cu 2017.

În cadrul perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri și materiale cu potențial probatoriu, precum și tehnică specială de deschidere și pornire a autoturismelor.

Cele 6 persoane reținute sunt bănuite de comiterea infracțiunii conform indicilor prevăzuți în art. 186 alin. (5), Cod Penal: Furt și art. 290 Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, sustragerea lor.

Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău