O grădiniță din satul Avdarma renovată cu susținerea financiară a României

  • 30 Martie 2016 17:44
O grădiniță din satul Avdarma renovată cu susținerea financiară a României

O nouă grădiniță a fost renovată cu susținerea financiară a Guvernului României, în localitatea Avdarma din regiunea autonomă Găgăuzia din Sudul Republicii Moldova.

A fost reparat acoperișul și a fost construită din temelie o sală de sport pentru copiii care frecventează grădinița din localitate, proiectul având o valoare totală de aproape 55 de mii de euro.

Grădinița ”Ivușca” din Avdarma este una dintre cele 42 de instituții preșcolare din regiunea găgăuză care a beneficiat de sprijinul financiar din partea Guvernului României.

„Este un ajutor absolut deschis din partea noastră, suntem bucuroși că putem să contribuim. Sperăm ca pe viitor astfel de programe să continue, să îi ajutăm pe cei care au nevoie de sprijin din partea noastră”, a declarat reprezentatul ambasadei României la Chișinău, Adrian Bîrlă.

Părinții celor peste 130 de copii care frecventează grădinița sunt mulțumiți de faptul că au acum o sală de sport amenajată cu echipamente moderne:

„Renovările acestea sunt făcute cu ajutorul României și acum copiii noștri au așa o posibilitate, să fie mai sănătoși și să se ocupe cu sportul. Îi suntem recunoscători ambasadei României pentru finanțare și pentru construcția sălii de sport.”

Directoarea instituției, Nadejda Grec, speră că în curând va mai putea deschide o nouă grupă, iar numărul copiilor în grădiniță se va majora.

„Această sală de sport și reparația acoperișului sunt proiecte foarte importante. Lucrările au început în 2015 și s-au încheiat în 2016”, constatat Nadejda Grec.

Costul lucrărilor efectuate se ridică la1milion și 200 de mii de lei, echivalentul a 55 de mii de euro, a menționat Mircea Eșanu, directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, instituție care implementează proiectul de renovare a grădinițelor cu finanțarea Guvernului României.

„În întreaga Autonomie Găgăuză au fost alocate aproape jumătate de milion de euro. Un milion și aproape 200 de mii de lei au fost investiți în această instituție preșcolară. Sunt realizări frumoase pe care le mai putem vedea la foarte multe grădinițe din țară, în urma intervenției generoase oferite de Guvernul României”, a mărturisit Mircea Eșanu.

În total, aproape 800 de grădinițe din Republica Moldova sunt în curs de renovare sau deja cu lucrările finalizate, cu sprijinul financiar al Guvernului României, care a oferit în acest scop aproape 20 de milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău