O grădina zoologică din Polonia a anunțat nașterea a doi pui de tigru siberian, o specie rară

  • 08 Iunie 2021 13:49
O grădina zoologică din Polonia a anunțat nașterea a doi pui de tigru siberian, o specie rară

Doi pui de tigru siberian care s-au născut la sfârșitul lunii aprilie la grădina zoologică din orașul polonez Plock au fost mai întâi auziți de personalul instituției și abia apoi au putut fi văzuți, a declarat îngrijitoarea Malgorzata Trzcinska care i-a prezentat pe primii reprezentanți ai acestei specii rare veniți pe lume în Polonia în acest an, relatează marți Reuters, citat de AGERPRES.

''Mama a fost foarte atentă și i-a ascuns într-un mod foarte eficient din ochii noștri'', a spus Trzcinska săptămâna aceasta, adăugând că puii au fost descoperiți doar datorită mieunatului lor specific.

Exemplarele de la grădina zoologică fac parte din Programul european pentru specii pe cale de dispariție, nașterea puilor fiind cu atât mai ''interesantă'', a precizat Trzcinska.

Doar 23 de tigri siberieni s-au născut în Europa în ultimele 12 luni.

''O femelă de tigru siberian poate naște până la șase pui... dar suntem foarte mulțumiți de perechea noastră. Avem un mascul și o femelă, deci credem că acesta este un lucru bun pentru viitorul speciei''.

Puii sunt în prezent suficient de dezvoltați pentru a se lupta în joacă unul cu altul, masculul fiind deja mai mare decât sora lui. Ei nu au primit încă nume.

''Am anunțat un concurs... care va ajuta la găsirea unor nume pentru 'pisoiașii' noștri'', a spus Trzcinska. ''E o alegere liberă... însă avem anumite criterii care ne vor ajuta să ne decidem'', a adăugat ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău