O furtună va aduce în California un strat de zăpadă de peste doi metri și determină evacuări ale rezidenților

  • 16 Ianuarie 2019 16:29
O furtună va aduce în California un strat de zăpadă de peste doi metri și determină evacuări ale rezidenților

O puternică furtună formată în Oceanul Pacific va aduce un strat de zăpadă de peste doi metri în regiunea munților Sierra Nevada din California și ploi abundente în alte zone ale acestui stat american, miercuri și joi, determinând o creștere și mai mare a riscului de inundații în urma precipitațiilor considerabile care au căzut în urmă cu câteva zile în această parte a Statelor Unite, informează Reuters.

"Furtuna cea mare se va abate asupra noastră în ultima parte a dimineții de astăzi. Pot să vă spun asta cu siguranță", a declarat meteorologul David Roth de la Centrul de Previziuni Meteorologice din cadrul Serviciului Național de Meteorologie (NWS) al Statelor Unite, cu sediul în College Park, o localitate din statul Maryland.

Poliția din districtele Los Angeles și Santa Barbara au ordonat marți evacuări ale populației din zonele afectate de incendiile de pădure de anul trecut, întrucât există un risc sporit ca ninsorile abundente să declanșeze viituri și scurgeri de noroi pe pantele și versanții lipsiți în prezent de vegetație.

Numeroase drumuri închise și întârzieri ale traficului sunt posibile în zona Los Angeles, din cauza riscului de viituri și alunecări de pietre, a raportat NWS.

O furtună precedentă a traversat sudul Californiei marți, aducând precipitații de 17,8 centimetri cubi în districtele Los Angeles și Ventura și de până la 11,4 centimetri cubi în munții regiunea Santa Monica Mountains, potrivit NWS.

Noua furtună formată în Oceanul Pacific va aduce în nordul regiunii Santa Barbara precipitații de 7,6 centimetri cubi. De asemenea, ninsori abundente, care vor putea să formeze un strat de zăpadă de 213 centimetri, sunt posibile la altitudinea de peste 1.800 de metri în munții Sierra Nevada.

Aceste condiții meteorologie reprezintă o binecuvântare pentru fermierii și patronii pensiunilor și hotelurilor din stațiunile de schi din California, întrucât acest stat american a fost afectat mulți ani de o secetă severă, potrivit United States Drought Monitor.

Episodul meteorologic de miercuri și joi este un rezultat al vânturilor încărcate de umiditate formate în Oceanul Pacific, cunoscute și sub numele de "râuri atmosferice".

Primul val al acestei furtuni va ajunge în regiunile americane Midwest și Northeast joi și vineri, aducând cu el și mai multă umezeală din Golful Mexic. A doua furtună va afecta centrul și estul Statelor Unite pe durata weekendului viitor, au anunțat meteorologii americani.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău