O furtună masivă a făcut ravagii în Australia de Vest

  • 25 Mai 10:05
O furtună masivă a făcut ravagii în Australia de Vest

O furtună masivă a făcut ravagii în zonele de coastă din Australia de Vest, inclusiv în capitala acestui stat, Perth, informează luni DPA, preluat de Agerpres.

Serviciile de urgență ale statului au declarat că au răspuns la sute de apeluri în timpul nopții și luni dimineață, care semnalau acoperișuri distruse, daune provocate locuințelor, inundații sau căderi de copaci.

Cea mai puternică rafală de vânt, de 126 de kilometri pe oră, a fost înregistrată la Cape Leeuwin, în sud-vestul statului, a indicat luni pe Twitter Biroul meteorologic, precizând că vântul a provocat în unele zone furtuni de praf.

Rafalele de vânt au smuls acoperișuri și au doborât copaci în regiunile de coastă din nordul statului, au raportat mass-media locale.

De asemenea, circa 50.000 de case din Australia de Vest au rămas fără curent electric peste noapte, au declarat furnizorii de energie pentru radiodifuzorul public ABC.

Precipitații abundente au lovit părți ale coastei, în mai multe zone înregistrându-se cele mai înalte valuri din acest an.

Australia de Vest va continua să se confrunte cu o a doua zi de furtună luni, a precizat Biroul menționat.

În timp ce vânturile periculoase se vor potoli treptat, valuri anormal de mari pot apărea pe coasta de sud-vest a statului, a avertizat Biroul meteorologic, adăugând că există riscul de inundații și de eroziune a plajelor.

Furtuna este rezultatul unui sistem meteorologic generat de ciclonul tropical Mangga, între timp retrogradat, care a adus un front atmosferic rece în regiune.

Un astfel de eveniment meteo la sfârșitul lunii mai este rar în contextul în care sezonul cicloanelor din Australia se încheie oficial pe 30 aprilie. 

SURSA:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:6,2 m/s
Wed
5
Thu
6
Fri
4
Sat
4
Sun
6

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău