O furtună de zăpadă puternică a lovit Japonia, perturbând transporturile

  • 16 Februarie 2021 10:59
O furtună de zăpadă puternică a lovit Japonia, perturbând transporturile

O furtună de zăpadă puternică a lovit marți nordul Japoniei și zonele de coastă, smulgând acoperișuri, inundând locuințe și perturbând transporturile, relatează dpa, preluat de Agerepres.

Viscolul s-a abătut asupra insulei Hokkaido din nordul țării și un val de furtună a inundat locuințe pe insulă, relatează ziarul Hokkaido Shimbun.

Rafale de vânt cu viteza de 162 de kilometri/oră au fost înregistrate la Cape Erimo pe insula Hokkaido, în timp ce în orașul Sakata, prefectura Yamagata, vântul a atins viteza de 135 de km/oră.

Agenția Meteorologică din Japonia a avertizat în legătură cu "cel mai puternic viscol din ultimii ani", care ar putea produce troiene în anumite zone ale insulei până miercuri.

"Vă rugăm să nu ieșiți din case", le-a cerut agenția locuitorilor din zonă.

Agenția a avertizat cu privire la zăpezi abundente, valuri înalte, vânt puternic și perturbări ale traficului în nord-est și zone la Marea Japoniei.

Sunt prognozate depuneri de până la 60 de centimetri de zăpadă pentru regiunea Hokuriku și nord-estul țării și până la 50 de centimetri pentru Hokkaido în 24 de ore până miercuri dimineață.

Aproape 600 de școli au fost închise pe insula Hokkaido și aproximativ 70 de zboruri și peste 200 de curse feroviare au fost anulate pe insulă și în nord-estul Japoniei, potrivit ziarului Hokkaido și agenției de știri Kyodo.

La mijlocul lunii ianuarie, o persoană și-a pierdut viața și alte 18 au fost rănite într-un ambuteiaj în care au fost implicate circa 50 de vehicule din cauza viscolului în prefectura Miyagi (nord-est).

Furtuna de zăpadă survine la trei zile după un cutremur cu magnitudinea de 7,3 produs în nord-estul țării, în urma căruia peste 150 de persoane au fost rănite și care au lăsat temporar milioane de locuitori fără electricitate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău