O fostă șefă de la „Moldindconbank”, reținută pe Aeroportul Chișinău

  • 16 Octombrie 17:13
O fostă șefă de la „Moldindconbank”, reținută pe Aeroportul Chișinău

O fostă șefă a Secției operațiuni bancare de la banca comercială „Moldindconbank”, învinuită într-un dosar de spălare bani și dată în căutare, a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Contactat de IPN, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Sergiu Gavajuc, a declarat că, săptămâna trecută, a parvenit o cerere, prin care persoana căutată a informat că dorește să se prezinte benevol. Respectiv, a fost reținută și adusă la sediul organului de urmărire penală, unde i s-a adus la cunoștință învinuirea înaintată. Femeia a fost audiată în acest dosar, apoi a fost eliberată. „În prezent sunt efectuate acțiunile de urmărire penală în vederea finalizării cauzei”, a notat șeful Procuraturii.

Potrivit fostului șef al PA, Viorel Morari, fosta angajată a băncii a decis să revină în țară după ce i s-ar fi promis că nu i se va întâmpla nimic. Sergiu Gavajuc a declarat că nu cunoaște astfel de informații, dar și nici de unde Morari le-ar deține. Potrivit lui, odată cu venirea noului procuror general, el a declarat că cei dați în căutare, dacă doresc să conlucreze cu organul de urmărire penală, urmează să se prezinte, iar măsura preventivă le va fi anulată.

„Nu facem o selecție cui aplicăm măsura preventivă și cui nu aplicăm. Odată ce oamenii aceștia au fost puși sub învinuire și sunt anunțați în căutare, vă dați bine seama că urmărirea penală stagnează, pentru că, în lipsa persoanei, nu poți dispune soluții, de exemplu să trimiți cauze penală în judecată”, a mai spus Sergiu Gavajuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
18
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
14
Mon
14
Tue
17

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău