O formațiune politică cere demisia ministrului Aureliu Ciocoi după declarația referitor la implicarea armatei ruse în războiul de pe Nistru

  • 06 Februarie 2020 15:59
O formațiune politică cere demisia ministrului Aureliu Ciocoi după declarația referitor la implicarea armatei ruse în războiul de pe Nistru

Mișcarea Politică „Unirea” condamnă declarația ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, referitor la războiul de pe Nistru, precum că ”armata Federației Ruse dislocată în regiunea transnistreană a intervenit la acel moment pentru a opri vărsările de sânge”.

Astfel, formațiunea politică cere demisia lui Aureliu Ciocoi, argumentând prin faptul că acesta ar fi incompatibil cu funcția pe care o deține după asemenea declarații.

„Ciocoi a vorbit în calitate de vasal al Federației Ruse și un promotor al politicii imperialiste al Federației Ruse în Republica Moldova, ce constă în declanșarea conflictelor pe teritorii străine pentru ”apărarea” păcii. Anume armata Federației Ruse a fost cea care a declanșat acest război prin atacurile asupra posturilor de poliție moldovenești, iar trupele de ocupație ale armatei rusești staționează ilegal din 1992 pe teritoriul de est al RM, chiar dacă, în 1999, la summit-ul OSCE de la Istanbul, Rusia și-a asumat prin semnătură angajamentul de a-și retrage, până în 2001, întregul arsenal de arme și muniții din RM, fapt confirmat si prin rezolutia ONU din 22 iunie 2018.”, se menționează în comunicatul Mișcării Politice.

Menționăm că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, susține că evenimentele care au avut loc în 1992 pe Nistru reprezintă un conflict armat cu pierderi umane declanșat de anumite forțe separatiste din regiunea transnistreană. „Factologic, armata Federației Ruse dislocată la acel moment în regiunea transnistreană a intervenit la acel moment pentru a opri vărsările de sânge”, a declarat ministrul, în cadrul unei conferințe de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău