O firmă de pază afiliată lui Vlad Plahotniuc s-a ales cu contracte de 2,5 milioane de lei, cu instituțiile statului, de la începutul anului (ZdG)

  • 03 Martie 2018 12:14
O firmă de pază afiliată lui Vlad Plahotniuc s-a ales cu contracte de 2,5 milioane de lei, cu instituțiile statului, de la începutul anului (ZdG) Sursa FOTO: RISE.md

De la începutul anului curent, firma de pază Argus-S, afiliată liderului PDM Vladimir Plahotniuc și administrată de fostul viceministru de Interne pe timpul guvernării comuniste Valentin Zubic, a obținut contracte de două milioane și jumătate de lei cu instituțiile statului.

Astfel, de la începutul lui 2018, firma Argus-S a semnat contracte cu patru instituții ale statului pentru prestarea serviciilor de pază.

În ianuarie, aceasta a încheiat un contract cu Casa Națională de Asigurări Sociale în valoare de 1.068.537 lei, pentru prestarea serviciilor de paza tehnică timp de un an, începând cu 01.02.2018.

În luna februarie, Argus-S a semnat trei contracte – unul cu I.M.S.P. Institutul Mamei și Copilului, în valoare de 68.502 lei, unul cu Consiliul Național pentru determinarea dizabilității și capacității de muncă, în valoare de 137.899 lei și altul cu Serviciul Fiscal de Stat, care se ridică la suma de 1.255.609 lei, menționează Ziarul de Gardă.

O firmă de pază afiliată lui Vlad Plahotniuc s-a ales cu contracte de 2,5 milioane de lei, cu instituțiile statului, de la începutul anului (ZdG)

La sfârșitul anului trecut, Argus-S a fost plătită cu 481 668 de lei pentru prestarea serviciilor de securitate și ordine publică în perimetrul Târgului de Crăciun, organizat între 15 decembrie – 14 ianuarie de către Guvern. Directorul „Moldova Concert” Andrei Locoman a declarat atunci că firma a fost selectată în urma organizării unei proceduri de cerere a ofertei de prețuri, iar „Argus-S” SRL a oferit cel mai avantajos preț.

„Argus-S” este o firmă de pază particulară administrată de Valentin Zubic, ex-viceministru de Interne pe timpul guvernării comuniste, urmărit penal în „Dosarul 7 aprilie 2009”. Compania de pază, potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, are adresa juridică într-un edificiu de pe str. Mazililor 21, care, însă, nu este înregistrat la Cadastru. Terenul din str. Mazililor 21 aparține firmei „Finpar Invest” SRL, care este una dintre primele afaceri ale familiei Plahotniuc.

În octombrie 2017, agenții de pază ai companiei „Argus-S” au somat două jurnaliste de la Ziarul de Gardă care filmau un stand up pe trotuarul din fața clădirii să nu filmeze în direcția GBC pentru că este o proprietate privată. 

În 2017, firma de pază „Argus-S” a semnat nu mai puțin de 11 contracte cu instituțiile statului  cu o valoare de peste 6,6 milioane de lei, potrivit datelor din Registrul de Stat al Achizițiilor Publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău