O femeie originară din Republica Moldova stabilită în Italia s-a otrăvită cu ciuperci culese chiar de ea. A fost salvată de niște fotografii

  • 07 Decembrie 2023 11:12
O femeie originară din Republica Moldova stabilită în Italia s-a otrăvită cu ciuperci culese chiar de ea. A fost salvată de niște fotografii

Un incident tragic a avut loc în Bassano del Grappa, provincia Vicenza (Veneto) unde o femeie originară din Republica Moldova, în vârstă de 58 de ani, a fost intoxicată grav după ce a consumat ciuperci otrăvitoare, relatează Prima Vicenza.

Incidentul s-a produs după ce femeia a cules ciuperci în „Parco Ragazzi del ’99”, o mică pădurice din centrul istoric al orașului. Crezând că sunt comestibile, ea le-a păstrat în frigider timp de trei zile, gătindu-le pe 1 decembrie 2023, scrie rotalianul.com.

Din păcate, ciupercile consumate erau de fapt Amanita phalloides, una dintre cele mai otrăvitoare și mortale specii de ciuperci.

În timpul nopții, femeia a început să se simtă rău, având dureri abdominale, ceea ce a necesitat o vizită urgentă la spital în dimineața zilei de 2 decembrie 2023.

Medicii de la Spitalul San Bassiano au identificat rapid simptomele unei posibile intoxicații alimentare.

Fiica moldovencei a dus la spital porția de ciuperci rămase, gătite întregi. De asemenea,  femeia a arătat personalului medical o fotografie a ciupercilor culese, permițând astfel identificarea rapidă a speciei toxice.

Un expert micologic de la Ulss 7, Diego Schirato, a recunoscut Amanita phalloides în fotografie. Datorită acestei identificări rapide, medicii i-au administrat un antidot, salvându-i viața.

„Doar ciupercile crude pot fi identificate precis de către noi, experții” – precizează Diego Schirato – „deoarece cele gătite sau, și mai rău, tocate, fac mult mai dificilă analiza, iar viteza de diagnosticare este vitală.”

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău