O femeie din Republica Moldova s-ar afla în fruntea grupării care a furat 17 tablouri din Verona

  • 17 Martie 2016 10:11
O femeie din Republica Moldova s-ar afla în fruntea grupării care a furat 17 tablouri din Verona

O femeie originară din Republica Moldova, Svetlana P., s-ar afla în fruntea grupării care a fost reținută recent pentru furtul a 17 tablouri renascentiste din Muzeul Castelvecchio din Verona, Italia, potrivit procurorului orașului Verona, Mario Giulio Schinaia.În cadrul așa-numitei operațiuni ”Gemenii”, anchetatorii din Italia au stabilit că femeia este soția lui Silvestri…

O femeie originară din Republica Moldova, Svetlana P., s-ar afla în fruntea grupării care a fost reținută recent pentru furtul a 17 tablouri renascentiste din Muzeul Castelvecchio din Verona, Italia, potrivit procurorului orașului Verona, Mario Giulio Schinaia.

În cadrul așa-numitei operațiuni ”Gemenii”, anchetatorii din Italia au stabilit că femeia este soția lui Silvestri P., fratele geamăn al paznicului muzeului. Cu ajutorul acestuia, membrii grupării ar fi reușit să intre în clădirea muzeului, să fure 17 tablouri din perioada renascentistă și să fugă de la fața locului cu automobilul care aparținea gardianului. Pe de altă parte, paznicul infirmă aceste informații și susține că indivizii l-ar fi legat în timpul jafului, informează TG Verona, citat de realitatea.md.

Potrivit procurorilor italieni, cetățenii moldoveni care fac parte din grupare au fost arestați pe teritoriul Republicii Moldova și ”cel mai probabil, autoritățile italiene nu va trebui să solicite extrădarea lor, deoarece ei vor fi judecați de către sistemul judiciar moldovenesc, toți fiind acuzați de contrabandă și jaf într-o țară străină”.

Se presupune că operele de artă s-ar afla în Republica Moldova. Cercetările continuă pentru acumularea tuturor informațiilor, stabilirea și identificarea persoanelor implicate în acest caz. În prezent, moldoveanca împreună cu soțul său italian sunt reținuți de poliție.

Amintim că 10 cetățeni moldoveni și doi italieni au fost arestați după ce în noiembrie 2015 au furat 17 tablouri din Muzeul Castelvecchio din Verona, printre care capodoperele ”Madona alăptând” de Tintoretto, ”Portret de femeie” de Peter Paul Rubens, ”Sfânta Familie cu un sfânt” de Andrea Mantegna, ”Portret de bărbat”, atribuit Atelierului lui Tintoretto, ”Portretul unui amiral venețian”, de asemenea din Atelierul lui Tintoretto, ”Madona cu Pruncul de Pisanello”, ”Sfântul Ieronimus penitent” de Jacopo Bellini etc. Muzeul estimează valoarea totală a operelor la 15 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău