O femeie din Iran, condamnată la 10 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Marii Britanii

  • 13 Mai 2019 15:13
O femeie din Iran, condamnată la 10 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Marii Britanii

Iranul a anunțat luni că a condamnat o femeie iraniană la zece ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Marii Britanii,, după ce tensiunea dintre Teheran și unele țări occidentale privind programele sale nucleare și de rachete a crescut, relatează Reuters.

„Un iranian care se ocupa de biroul Iranului în British Council și cooperează cu agenția britanică de informații ... a fost condamnat la 10 ani de închisoare după confesiuni clare", a declarat Gholamhossein Esmaili, un purtător de cuvânt al justiției, la televiziunea de stat.

Esmaili a spus că femeia a fost responsabilă de diverse proiecte pentru „infiltrarea culturală” în Iran. Nu a divulgat identitatea femeii, dar a spus că a fost studentă în Marea Britanie înainte de a fi recrutată de British Council, care este agenția culturală britanică din străinătate. 

Esmaili a spus că femeia s-a aflat în arest timp de aproape un an, dar nu a specificat dacă aceasta deținea cetățenia britanică.

Arestarea iranienilor acuzați de spionaj a crescut după ce liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ali Khamenei, a declarat anul trecut că a existat o "infiltrare" a agenților occidentali în țară.

sursa: mediafax

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău