O familie și-a folosit copiii pentru a comite seria de atacuri sinucigașe din Indonezia

  • 13 Mai 2018 17:51
O familie și-a folosit copiii pentru a comite seria de atacuri sinucigașe din Indonezia

Detalii șocante au fost oferite de autoritățile din Indonezia. Seria de atacuri sinucigașe cu bombă asupra bisericilor, revendicate de ISIS, au fost efectuate de membrii unei singure familii.

Șeful Poliției naționale, Tito Karnavian, a declarat că atacurile de duminică, în care cel puțin 13 persoane au fost ucise și mai mult de 40 au fost rănite, au fost efectuate de copii, adolescenți și adulți, proveniți dintr-o familie care se afla printre cei 500 simpatizanți ai statului islamic care s-au întors din Siria, transmite MEDIAFAX.

Autoritățile au transmis că tatăl familiei a explodat o mașina capcană, doi fii în vârstă de 18 și 16 ani au folosit motocicleta în atac și mama a fost cu alți doi copii de 12 și 9 ani.

"Soțul a condus mașina, un Avanza, care conținea explozivi și a lovit-o în poarta din fața acestei biserici", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Java, Frans Barung Mangera, la sediul poliției regionale din Surabaya. 

Soția și cele două fiice au fost implicate într-un atac asupra unei a doua biserici, iar la a treia biserică "alți doi copii au condus motocicleta având bomba în brațe", a spus el.

Statul islamic și-a asumat atacurile din Surabaya, al doilea oraș ca mărime din Indonezia, a declarat agenția de știri Amaq a grupului militar islamist, fără a furniza dovezi care să susțină afirmația lor.

"Acest act este barbar și depășește limitele umanității, provocând victime în rândul membrilor societății, al poliției și chiar al copiilor nevinovați", a declarat președintele Joko Widodo în timpul vizitei la locul atacurilor.

Străzile din jurul bisericilor bombardate au fost blocate de punctele de control și de poliția înarmată. Imagini de televiziune au arătat o biserica creștină indoneziană, unde curtea din față era înghițită de foc, cu un fum gros, negru care se înălța spre cer. 

Primul atac a fost comis în Biserica Santa Maria, în urma căruia patru persoane au murit, inclusiv atacatorul. A doua explozie a fost înregistrată la câteva minute distanță în biserica Diponegoro, iar două persoane și-au pierdut viața. Alți trei oameni au murit în urma ultimului atac ce a vizat biserica Pantekosta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău