O familie din Federația Rusă a confundat ani la rând Codul Penal al RSFSR cu Coranul

  • 06 Iunie 2018 12:27
O familie din Federația Rusă a confundat ani la rând Codul Penal al RSFSR cu Coranul

O familie din Republica Bașkiria cunoscută și ca Bașkortostan, republică autonomă rusă situată în zona de sud a Munților Ural, a confundat ani la rând Codul Penal al Republicii Sovietice Federative Socialiste Ruse, RSFSR, cu cartea sacră a tuturor musulmanilor - Coranul, scrie agenția rusă TASS, citată de RADOR.

Cea mai în vârstă reprezentantă a familiei punea în fiecare seară Codul Penal al RSFSR în limba arabă sub perna copilului. Codul Penal al RSFSR din 1926 în limba arabă a fost în momentul de față oferit în dar Muzeului Ministerului de Interne din Bașkiria din partea familiei care l-a considerat ani la rând drept o carte sacră, la care se ruga și se închina, a anunțat marți Serviciul de presă al MAI din Bașkiria.

"În colecția muzeului a fost inclus Codul Penal al RSFSR din anul 1926, în limba arabă. Cea mai în etate reprezentată a familiei îl considera drept cartea sacră a muzulmanilor - Coranul - și îl punea sub perna copiilor mici. De menționat că unul dintre nepoți atunci când a crescut a fost angajat, după studii, în rândul forțelor de poliție. El a fost cel care a descoperit că era vorba despre Codul Penal al RSFSR", a menționat Serviciul de presă al MAI din Bașkiria. Potrivit declarațiilor Rafiei Zinatullina, pachetul în care se afla Codul Penal era transmis din generație în generație, din familie în familie.

"Mama ne spunea că este o carte sacră și că ea trebuie împăturită într-un material textil și pusă sub pernă, astfel ca cei mici să aibă un somn liniștit și să nu fie capricioși, iar după ce au trecut foarte mulți ani, am descoperit că ... este Codul Penal al RSFSR din 1926, în limba arabă", a mai afirmat Rafia Zinatullina.

Muzeul Ministerului de Interne din Republica Bașkiria a fost înființat în anul 1982 în orașul Ufa. În cele patru săli ale muzeului sunt expuse trofee de război, panoplii de arme vechi și uniforme militare și ale polițiștilor. În Sala Memoriei din Muzeul Ministerului de Interne din Republica Bașkiria sunt expuse imagini și texte cu poveștile celor 109 angajați ai forțelor de ordine care au murit la datorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău